top of page
  • ЗЗСО "Седлищенський ліцей"

210-та річниця від дня народження Тараса Григоровича Шевченка

Та не однаково мені,

Як Україну злії люди

Присплять, лукаві, і в огні

Її, окраденую, збудять...

Ох, не однаково мені.

Т.Г.Шевченко

Сьогодні, 9 березня, Україна відзначає 210-ту річницю від дня народження Тараса Григоровича Шевченка - видатного митця, полум'яне слово якого надихало наш народ до боротьби за волю, незалежність. Безперечно, постать Кобзаря для кожного із нас є національною гордістю, а його творчість і сьогодні, крізь століття, запалює патріотичним вогнем і спротивом серця українців у боротьбі проти ворога. Бо Слово Шевченка - вічне...






У кожного народу є талановиті митці-поети, письменники. Саме вони прославляють свою країну, звеличують її  серед інших націй світу. Тарас Григорович Шевченко — великий поет, геній українського народу. Він — його сумління, совість, бунтівний розум, його ніжне щире серце, сповнене великою любов'ю і безмежним стражданням. Кобзар зробив неоціненний вклад у духовну скарбницю людства.

Так, цими березневими днями, в 4-А і в 4-Б класах були проведені тематичні уроки,  присвячені 210 роковинам з дня народження поета  "Тарас Шевченко - великий син України". Учні дізнались про життя Тараса, його творчість з відепрезентації. Опрацювали нариси про митця, дізналися про пам’ятники Шевченку по всьому світу, створили хмару слів у групах, написали сенкани. Емоційно декламували поезію, презентували ілюстрації до улюблених віршів поета. А на завершення підготували книжку уривків і розмальовок до віршів під назвою "Тарас Шевченко - великий Кобзар".



Творчість  Шевченка — це святиня, якою дорожить і гордиться  український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет своїми безсмертними творами.

7 переглядів0 коментарів
bottom of page